Founder of world famous institutions / companies विश्व प्रसिद्ध संस्थाओं/ कंपनियों के संस्थापकों के नाम - primary ka master | basic shiksha news | updatemarts | uptet news | basic shiksha parishad
  • basic shiksha news updatemarts :

    Sunday, 10 February 2019

    Founder of world famous institutions / companies विश्व प्रसिद्ध संस्थाओं/ कंपनियों के संस्थापकों के नाम

    Founder of world famous institutions / companies विश्व प्रसिद्ध संस्थाओं/ कंपनियों के संस्थापकों के नाम

    आज हम Founder of world famous institutions / companies के बारे में आप से जानकारी साझा करेंगे. जोकि एक  प्रतियोगी परीक्षा हेतु महत्वपूर्ण टॉपिक है. अक्सर इनके नाम एग्जाम पूछ लिए जाते है. तो चलिए शुरू करते हैं.

    Founder of world famous institutions / companies विश्व प्रसिद्ध संस्थाओं/ कंपनियों के संस्थापकों के नाम

    1. Who is the founder of Walmart
    Answer: Sam Walton 1962
    2. Who is the founder of Paytm.
    Answer = Vijay Shekhar Sharma (2010)
    3. Who is Google's founder?
    Answer = Larry Page, Surf Brin (1998)
    4. Who is the founder of Microsoft.
    Answer = Bill Gates, Paul Allen (1975)
    5. Who is the founder of WatsApp.
    Answer = Brian Acton, Jain Com (2009)
    6. Who is the founder of Amazon.
    Answer-Jeff Bezos (1994)
    7. Who is the founder of Flipkart.
    Answer - Sachin Bansal and Binny Bansal (2007)
    8. Who is the founder of Yahoo
    Answer-David Filo, Jerry Yang (1994)
    9. Who is the founder of Apple
    Answer: Steve Jobs (1976)
    10. Who is the founder of Wikipedia
    Answer = Jimmy Wales (2001)
    11. Who is the founder of Motorola (1928)
    Answer: Paul & Joseph Gablin
    12. Who is the founder of Facebook?
    Answer = Mark Zuckerberg (2004)
    13 Who is the founder of Alibaba?
    Answer = Jack Ma (1999)
    14. Who is the founder of Nokia?
    Answer: Fredrik Idestam, Leo Mechhelin
    15. Who is the founder of Reliance?
    Answet-Dhirubhai Ambani (1997)
    16. Who is the founder of Ebay?
    Answer-Pierre Omidyar (1995)
    17. Who is the founder of Twitter?
    Answer: Jack Dors (2006)
    18. Who is the founder of Instagram?
    Answer: Kevin Systrom, Mike Carrzar (2010)
    19. Who is the founder of YouTube?
    Answer: Jawed Karim, Stee Chen (2005)
    20. Who is the founder of Skype?
    Answer-Niklas Zennstrom Janus Friis (2003)
    21. Who is the founder of Tesla?
    Answer: Elon Musk (2003)
    22. Who is the founder of Intel?
    Answer: Gordon Moore (1968)
    23. Who is the founder of Samsung?
    Answer Lee Byungchul (1938)
    24. Who is the founder of Xiaomi?
    Answer - Lie Jun (2010)